Hart voor kinderen, ambitieus en beregezellig

Loofles geeft kinderen ruimte. Dat is ons motto. Wij creëren een ruimte voor kinderen om zich te ontwikkelen. Voor alle leeftijden, in de thuissituatie en ruimte in het eigen denken en doen. Het maakt niet uit welk kind je bent: wij zijn er voor jou.

Oprichter en eigenaar Rina: ‘Ik heb jarenlang in de zorg gewerkt. Eerst als groepsleider, later als maatschappelijk werker. Het welzijn van kinderen gaat me aan het hart. Wat als je overal op de deur klopt voor je kind, maar je hebt het gevoel dat niemand open doet? Dat wil ik niet. Bij ons is iedereen welkom en wordt er niemand naar huis gestuurd. Dat is ons uitgangspunt.

Ieder kind is welkom

Ieder kind is welkom

Ik wil elk kind een fijne ervaring op onze kinderopvang geven. Een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen en onbezorgd kunnen spelen. Dat geldt voor alle kinderen, óók voor kinderen met een ontwikkelingsproblematiek zoals autisme, ADHD en een hechtingsprobleem. Met hulp en therapie op onze locaties kunnen we ook voor hen een veilige kinderopvang bieden.’

Ambitieus
Loofles is de laatste jaren hard gegroeid. De organisatie heeft inmiddels 12 locaties waar het aanbod varieert van reguliere KDV, Peuteropvang, BSO tot een gespecialiseerde KDV+, BSO+, intensieve ambulante begeleiding (IAG) en therapie voor kinderen. Voor komend jaar staat een aantal nieuw te openen vestigingen op de planning.

Rina: ‘Wij zijn echt een ambitieuze club hulpverleners. Wij willen niet alleen goede hulpverlening bieden, maar ook aan zo véél mogelijk kinderen. Die mentaliteit zie je terug bij de mensen die hier werken: ze hebben er zin in. Het zijn professionals en léuke mensen.

Groeien in je vak
Wij vinden het belangrijk dat je groeit als professional. We hebben structurele intervisiegroepen, organiseren veel trainingen voor onze teams en stimuleren je om door te groeien. We hebben gedragswetenschappers in huis die jou willen helpen om nog beter te worden in je job.

Je hebt hier zelf het roer in handen: jij bepaalt de richting van jouw loopbaan binnen onze organisatie. Wij faciliteren dat graag.

Het onmogelijke waar maken
Bij Loofles werken we met korte lijnen. We zijn snelle organisators. Ik vergeet nooit dat het een paar jaar terug enorm hard vroor. We wilden zó graag met al onze kinderen en teamleden gaan schaatsen op de Loofles, het ven waar onze organisatie zijn naam aan dankt. Dat lijkt onmogelijk, maar toen zag ik mijn teams weer op hun allerbest: schouders er onder en gáán. Twee dagen later stonden we met z’n allen op het ijs. Ik krijg nog steeds kippevel als ik er aan terugdenk.’

Hoop en groei
Bij Loofles staan we in verbinding met elkaar. We gaan altijd met elkaar in gesprek om samen de beste hulp te kunnen bieden. We zijn flexibel en transparant. Er is ruimte om kritisch te zijn en de organisatie te bevragen: waarom doen we het zoals we het doen en wat kunnen we doen om onszelf te verbeteren? We zijn opbouwend naar elkaar en houden het menselijk. We laten altijd hoop en groei zien en laten graag zien wat er wél mogelijk is.

Er op uit
Wie bij Loofles aan de slag gaat, krijgt een bijzondere secundaire arbeidsvoorwaarde: beroemde (beruchte?) personeelsuitjes. Twee keer per jaar, met kerst en in de zomer, gaan we met het héle team op pad. Dolle pret! We leren elkaar van een andere kant kennen en doen altijd toffe dingen. Wie meer wil weten over die roemruchte uitjes, zal aan de slag moeten gaan bij Loofles…