Begeleiding op school

Begeleiding op school

Werkwijze

Werkwijze

Er wordt gestart met een kennismakingsgesprek met ouders en school. Vervolgens wordt in overleg met school en ouders een plan van aanpak opgesteld. In het plan van aanpak worden doelen voor de begeleiding opgesteld. Tijdens het traject wordt nauw samengewerkt met de leerkracht en er zijn regelmatig evaluatiemomenten met ouders en school waarbij besproken wordt hoe het traject verloopt.

 

Bij Loofles vinden we het belangrijk om op maat te kijken wat het kind nodig heeft om weer een fijne schooldag te hebben. Voor het ene kind betekent dit een aantal momenten begeleiding buiten de klas om te ontspannen of te oefenen met sociaal-emotionele vaardigheden. Voor de ander is dit juist een begeleider die het kind in de klas ondersteund bij het vergroten van vaardigheden zoals ‘je vinger opsteken als je een vraag hebt’ of ‘wat kun je doen als je boos wordt tijdens de gymles’. Tevens wordt er vaak gewerkt met een op/afbouw traject waarbij een kind stapje voor stapje weer meer naar de klas gaat of waarbij de aanwezigheid van de begeleider in de klas gefaseerd afgebouwd wordt.

Door wie
Onze begeleiders zijn Hbo-opgeleide jeugdzorgprofessionals. Zij worden ondersteund door onze gedragswetenschappers.

Wilt u begeleiding op school?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een specifieke casus? Of wilt u begeleiding aanvragen. Laat uw gegevens achter of neem direct contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.