Hoe gaat het op een BSO+ van Loofles?

Zo ziet een dag op de BSO eruit

Zo ziet een dag op de BSO eruit

Op de BSO+ zit je in een groepje met de begeleider. Met deze groep eet je samen of drink je thee of limonade als je uit school komt.

De begeleiders weten welke dingen soms moeilijk voor je zijn. Zij hebben een speciale opleiding gehad om je te helpen om moeilijkheden te voorkomen of op te lossen.

We maken samen afspraken wat we gaan doen en hoe. De afspraken hangen we op een planbord. Dat doen we met pictogrammen (een moeilijk woord voor plaatjes) Zo weet je wat we gaan doen de hele middag. We eten tussen de middag samen brood. Daarna gaan we spelen. Je krijgt je eigen bakje met eigen pictogrammen. Daarmee leer je hoe je op het planbord de speeltijd zelf indeelt.

’s Middags drinken we limonade, dan bespreken we wat we na de limonade gaan doen. Aan het einde van de middag word je door je ouders of verzorger opgehaald bij de BSO, of word je door de taxi opgehaald en naar huis gebracht.

In sommige gevallen word je door de begeleiders van de BSO+ naar huis gebracht.

Wat is er nog meer anders bij de BSO+?

Wat is er nog meer anders bij de BSO+?

Op de BSO+ ga je natuurlijk spelen en leuke dingen doen. Maar je gaat ook ‘werken’ aan dingen die je moeilijk vindt. Vind jij het bijvoorbeeld heel moeilijk om een spelletje te verliezen?

Weet je niet zo goed wat je moet doen als je boos wordt? Of vind je het lastig om een ander kind uit te nodigen om met jou te spelen, of om jezelf te vermaken? Dan ga je daar mee oefenen. Omdat dat natuurlijk best moeilijk is krijg je elke keer als het je lukt een fiche. Met je fiches mag je iets uitzoeken uit de beloningsbak. Of je mag kiezen wat je wilt eten. Trouwens: op de BSO+ eten we nooit patat, pizza of pannenkoek als avondeten.