IAG

Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG)

Meer inzicht in de omgang met je kind

Meer inzicht in de omgang met je kind

Onze ambulant begeleider komt bij je thuis. We geven jou als ouder meer inzicht in de omgang met je kind. En we geven je de handvatten voor de opvoeding. Welke hulp je nodig hebt, hangt af van de problemen en van de behoeften van ouder en kind. We gaan aan de slag met vragen als:

  • Hoe ga ik het best om met het gedrag van mijn kind?
  • Hoe stimuleer ik de ontwikkeling van mijn kind?
  • Hoe zorg ik dat wij als ouders op één lijn zitten?
  • Hoe verdelen we onze aandacht tussen alle kinderen?
  • Hoe geven we onze kinderen een goede structuur?
  • Welke middelen kan ik daarbij gebruiken?
  • Hoe ga ik om met ‘nee’-zeggen?
Zo werkt het

Zo werkt het

Nadat je je hebt aangemeld voor IAG, komt een ambulant begeleider van Loofles bij je thuis voor een kennismakingsgesprek met ouder en kind. We horen graag wat er bij jullie thuis speelt. Waar jullie tegenaanlopen. En wat je graag wilt.

Vervolgens maken we, samen met jullie als ouders, een plan met doelstellingen en een aanpak. Hiermee gaan we samen aan de slag. De ambulant begeleider komt dan op afgesproken tijden bij je thuis. We bespreken dan hoe het gaat. Wat gaat goed? En wat loopt er niet zo lekker? We geven je tips en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt binnen het gezin. En steeds houden we met elkaar in de gaten of de doelen worden behaald.

Kortdurende óf langdurende begeleiding

De begeleiding kan kort duren of voor een langere periode. Denken we dat er meer behandeling nodig is die wij niet bieden? Dan verwijzen we je door. We werken nauw samen met diverse gespecialiseerde organisaties, zoals Karakter, specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie.

Leren omgaan met het gedrag en de ontwikkeling van je kind?

Ervaar je moeilijkheden in de opvoeding van je kind met ontwikkelingsproblematiek? En wil je graag tips en adviezen die je direct kunt toepassen? Dan is intensieve ambulante gezinsbehandeling zinvol. Je leert beter om te gaan met het gedrag en de ontwikkeling van je kind. En met lastige situaties in je gezin

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.