Heeft u een bed en stoel over?

 

Soms lopen gezinnen vast en kunnen ouder(s) de opvoeding niet meer aan. Een (tijdelijke) plaatsing in een pleeggezin is dan een mogelijkheid. Loofles biedt verschillende vormen van pleegzorg, zoals weekend-, vakantie-, dag- en crisisopvang en opvang voor korte of voor langere duur aan kinderen/jongeren in de leeftijd van 0 – 21 jaar.

Pleegopvoeders <br>zijn hard nodig.

Pleegopvoeders
zijn hard nodig.

We hebben uw hulp hard nodig en zullen er alles aan doen om u als pleegopvoeder van A tot Z te ondersteunen. Dat doen we met een vast pleegzorgteam. Voor u, het kind, maar ook voor haar of zijn ouders. We doen het samen.

Heeft u interesse? Voor meer informatie kunt u een informatiepakket of -avond aanvragen. Of u kunt zich rechtstreeks aanmelden als pleegopvoeder.

Kom in contact
Waarom kiezen voor Loofles als Pleegzorg aanbieder?

Waarom kiezen voor Loofles als Pleegzorg aanbieder?

 • Geen grote instantie, maar een kleine organisatie
 • Persoonlijk contact staat voorop
 • Eén begeleider voor het gehele pleegzorgtraject

Pleegopvoeder worden

 • Stap 1. Informatiepakket Stap 1. Informatiepakket

  Vraag een informatiepakket aan met onder andere de wettelijke voorwaarden om pleegopvoeder te worden. Meer daarover leest u onderaan deze pagina.

 • Stap 2. Informatieavond Stap 2. Informatieavond

  Kom naar onze informatieavond en krijg algemene informatie over wat pleegzorg inhoud en welke mogelijkheden er zijn.

 • Stap 3. Intake Stap 3. Intake

  Wij komen thuis bij u langs voor een intakegesprek. Om kennis te maken en het proces in gang te zetten.

 • Stap 4. Training Stap 4. Training

  Na de intake volgt een voorbereidingstraining. Deze training bevat o.a. de volgende onderdelen; samenwerken, hechting, gedrag, invloed op eigen situatie.

 • Stap 5: Competentie profiel Stap 5: Competentie profiel

  Vervolgens volgen er huisbezoeken waar op een competentieprofiel wordt opgesteld en een veiligheidscheck wordt gedaan.

 • Stap 6. Beslissing Stap 6. Beslissing

  Dan volgt de belangrijkste stap namelijk de definitieve beslissing. Wilt u pleegopvoeder worden en zijn er geen bezwaren dan wordt u opgenomen in het bestand.

 • Stap 7. Matching Stap 7. Matching

  Wanneer u het geschikte pleeggezin bent voor een kind dan is er een match en kunt u daadwerkelijk de zorg op u nemen voor een kind dat het nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wanneer u overweegt om pleegopvoeder te worden loopt u hoogstwaarschijnlijk rond met vragen. We hebben de meest gestelde alvast beantwoord.

Veelgestelde vragen pleegopvoeders

Wilt u meer weten of zich aanmelden?

Vul het contactveld hieronder in en kies voor de optie waar u behoefte aan heeft. Liever rechtstreeks contact? Geen enkel probleem. We zijn bereikbaar op 0342 22 05 22 of pleegzorg@loofles.com

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Over Loofles

Over Loofles

Ieder kind heeft recht op positieve ervaringen en heeft het recht om zich te ontwikkelen. Kinderen, ook met een ontwikkelingsproblematiek zoals autisme, ADHD en een hechtingsprobleem, ontwikkelen zich pas als de omgeving daarvoor de mogelijkheden biedt.

Wij creëren en bieden een ruimte voor kinderen om zich te ontwikkelen. Ruimte buiten schooltijden. Ruimte in de thuissituatie. En ruimte in het eigen denken en doen.

Dit doen we door het aanbieden van gespecialiseerde BSO+, reguliere BSO, intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG), therapie voor kinderen en pleegzorg.

Wie we zijn