Nieuws

Nunspeet, 3-6-2024

Maar liefst 25.600 peuters namen vorig jaar deel aan de eerste landelijke Peuter4daagse, een initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) in samenwerking met Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). Ook Loofles Kinderopvang, Veluvine viert dit sportieve feestje dit jaar graag mee. Een groep van 30 enthousiaste peuters wandelt van 10 tot en met 14 juni, vier dagen rondom de eigen opvanglocatie.

Doel van de Peuter4daagse
Het doel van de Peuter4daagse is dat de pedagogisch medewerkers met de peuters van de kinderopvang (2 tot 4 jaar) vier dagen minimaal een kwartier wandelen. De kinderen ontdekken zo al op jonge leeftijd dat bewegen leuk is. Tijdens deze vier dagen staat het belang en plezier van bewegen centraal!

Feest
De Peuter4daagse bij Loofles Kinderopvang is een echt feest. Zo starten we met ballonnen en zelfgemaakte vlaggen. Krijgen de peuters na iedere wandeling een stempel op hun stempelkaart. En komt een kind die dag niet naar de opvang dan dagen wij de ouders uit om thuis een rondje te lopen.  Zo worden ook zij bij de Peuter4daagse betrokken. Op de laatste dag worden de peuters feestelijk ingehaald en ontvangen zij hun welverdiende wandeldiploma en hun mooie Peuter4daagse medaille!

Week van de Gezonde Jeugd
De Peuter4daagse bij Loofles Kinderopvang vindt plaats tijdens de Week van de Gezonde Jeugd (10 t/m 15 juni 2024). De Week van de Gezonde Jeugd is een initiatief van JOGG. In deze week wordt er extra aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding en voldoende bewegen.

Kijk voor meer informatie op: www.peuter4daagse.nl.