Vaktherapie

Vaktherapie

Welke therapievorm past bij jouw kind?

Welke therapievorm past bij jouw kind?

Samen bekijken we welke therapievorm het best past. We sluiten altijd aan bij de talenten en interesses van je kind. We hebben vier therapievormen, waarbij het doen centraal staat. De therapievormen die we aanbieden zijn: beeldende therapie, speltherapie, dramatherapie en pyschomotorische therapie. Het probleem wordt duidelijk door de manier waarop je kind omgaat met het materiaal en met de opdracht. We krijgen meer inzicht in de gevoelens van je kind. Daarmee kunnen we aan de slag. Na de vijf eerste sessies evalueren of de therapievorm inderdaad het meest geschikt is.

Beeldende therapie

In beeldende therapie werken we methodisch en met gerichte interventies met beeldende materialen, gereedschappen en technieken. We gaan bijvoorbeeld schilderen, tekenen, kleien en werken met hout. Het kind maakt een concreet werkstuk. Het kind kan het loslaten, wegleggen, er weer naar kijken en ervaren hoe het is om het eens anders te doen. Het is vooral gericht op de ervaring. Wat het kind maakt is dus altijd goed. Zo ontstaat een veilige omgeving waarin we contact krijgen met het kind en belangrijke gedachten en gevoelens in kaart kunnen brengen. Zo brengen we een veranderproces op gang.

Speltherapie (creatief-beeldend)

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen waarbij de therapeut spel als middel gebruikt om een kind te begrijpen en te helpen zich verder te ontwikkelen. Voor kinderen is het vaak nog te moeilijk of te bedreigend om te praten over wat hen dwars zit. Spelen is voor kinderen een natuurlijke en veilige manier om de wereld te ontdekken, om gevoelens te uiten en te verwerken. Spel is de taal van het kind. Therapeutisch spel geeft inzicht in gedachten en gevoelens, waardoor het kind emotioneel en cognitief nieuwe inzichten kan verwerven en weer psychisch kan groeien en in de eigen kracht leert te staan.

Wil je graag dat je kind tot bloei komt?

Heeft jouw kind een ontwikkelingsproblematiek? En is je kind vaak verdrietig, boos of zelfs agressief? We gaan graag aan de slag met je kind. Zodat het weer zelfvertrouwen krijgt en zich kan ontwikkelen. Heb je interesse? Bel ons dan even. We horen graag je verhaal en vertellen je meer over de mogelijkheden voor jou en je kind.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Loofles biedt geen vaktherapie in de Gemeenten
Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel, Renswoude, Rhenen en Veenendaal.