Een bericht van 2 stagiaires

Wij zijn Jannita en Sifra. Afgelopen jaar hebben wij stage mogen lopen bij Loofles in Wageningen. Hier hebben we deel mogen maken van een leuk en gezellig team. We hebben genoten van de kinderen en hen mogen zien groeien in het afgelopen jaar. Als stagiaires hebben we mogen leren om verslagen te schijven, gespreken te voeren met ouders en het draaien van de groep. Ook kunnen we na een jaar snel groentes snijden.

Een dag als stagiaire begint met het klaarzetten van de groep en de groentes snijden. Hierdoor zorg je ervoor dat de dag soepel kan beginnen wanneer de kinderen komen. Vervolgens ga je verslagen schijven en connectie maken met je collega’s.
Daarna komen de kinderen. Je neemt ze mee door de dag structuur. Aan het begin van je stage kijk je mee en naarmate het jaar vordert, ga je steeds meer zelf doen. Een mooi en leerzaam moment voor mij was een moment waarbij een kind op de kruk moest en dit niet wilde. Ik voelde me een beetje verdwaald en wist even niet meer zo goed wat ik kon doen. Met tips van de begeleiding was het me toch gelukt om uiteindelijk het kind op de kruk te krijgen. Wij hebben veel mogen leren door verschillende situaties en de goede begeleiding.

Door het jaar heen hebben we ook leuke team uitjes gedaan. Hierdoor voel je als stagiaire ook onderdeel van het team. We hebben verschillende escaperooms gedaan waarbij we elkaar nog beter leren kennen, ook het lekkere eten kan natuurlijk niet ontbreken. Ook Loofles heeft verschillende activiteiten gehad waarbij we kennis hebben mogen maken met collega’s ook buiten onze eigen locatie. We hebben genoten van het afgelopen jaar en zijn dankbaar voor onze leer momenten en de gezelligheid van het afgelopen jaar.

Bedankt Loofles!

Groetjes,
Sifra en Jannita